Body Sugaring

Body Sugaring, een natuurvriendelijk alternatief voor hars of wax

Ontharen doen we op een 100% natuurlijk manier, doeltreffend, zacht en veilig met suiker. (jawel, met suiker!)

Bodysugaring is de term voor het ontharen met suiker.
De suikerpasta die wij hiervoor gebruiken is samengesteld uit glucose en fructose, lichaamseigen suikers, en geschikt voor het hele lichaam.

Hoe werkt het ontharen dan?

De suiker wordt op lichaamstemperatuur aangebracht met de hand en door de strijkingen met de hand kan de suiker, mede door deze specifieke samenstelling, tot aan de haarfollikel de haar omvatten en deze volledig verwijderen.

Body Sugaring Suiker

Harsen, Waxen of ontharen met suiker?

In tegenstelling tot het gangbare harsen/waxen, worden bij body sugaring de haren met de groeirichting mee verwijderd. Dit voorkomt het kantelen van een haarzakje waardoor ingroeiende haartjes minimaal zijn.
Eveneens wordt deze methode als aanzienlijk minder pijnlijk ervaren dan andere ontharingsmethodes.
De suiker is natuurlijk, desinfecterend en heeft een peelend effect op de huid wat resulteert in een gladde huid.

Bijkomend voordeel is dat, naarmate de bodysugaring regelmatig wordt toegepast de haargroei duidelijk verminderd (!!) en er steeds langere tussenpozen zijn tussen de behandelingen. Ook zijn de haartjes die wel terugkomen veel dunner en zachter.

Body Sugaring als alternatief voor waxen

Suikerontharing met Body Sugaring

Pro Tips: voor je eerste Body Sugaring!

Eigenlijk kan er altijd wel gesugard worden. Zelf denk ik dat de haartjes het gemakkelijkst verwijderd worden bij een lengte van zo’n 0,8cm. Korter kan ook, echter duurt de behandeling dan toch wel wat langer.

Wel belangrijk is ook dat je de dag zelf geen cremes of dergelijke vette bestanddelen gebruikt op de te ontharen huid.

En heb je je net geschoren? Wacht dan eerst 2 weken zodat er voldoende haarlengte is.

In onze salon behandelen we de onthaarde huid na met voedende producten. Het beste resultaat bereik je door thuis ook met het aanbevolen product je huid te verzorgen.

En oja, plan je behandeling niet vlak voordat je de zon ingaat, wilt zwemmen, sporten of de sauna induikt. Sugar het liefst 48 uur van tevoren.

VIP card voor body sugaring

Sinds 2018 heeft Ekowellness een VIPcard voor onze trouwe sugarfans.
Sugaren is onwijs populair in de salon omdat het echt minder pijnlijk is, een mooier resultaat geeft dan harsen of waxen en écht leidt tot minder haargroei. (Minder haargroei heeft ook een kortere behandeltijd als gevolg.)
De behandelingen bij onze trouwe sugarfans duren dus meestal korter en met de VIPcard is de behandeling dan ook een stuk goedkoper.
Nieuwsgierig naar onze VIPcard? We vertellen je er graag meer over tijdens je behandeling!